Известие

Collapse
No announcement yet.

Selespeed Проблем !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Selespeed Проблем !

Здравейте,
    днес ходих при един познат за проверка на компютъра и като се стигна до диагностика на скоростите се показаха слените две грешки. Ще съм благодарен ако ме посъветвате какво може да направя ? Колата е Алфа ГТ 2.0 бензен.

Скорости модел: CFC208FV2

Грешка 1: P1742 Датчик за диапазона на избор - нарушение на функциите.

Грешка 2: P1818 Контрол на предавките - нарушение на функциите.

Това са нещата а причината да отида е, че по време на движение изписва selespeed malfunction ! Включва на 2-ра предавка. И за да се оправи трябва да натиста минуса 2 пъти или да изгася от контакт и пак да запаля.

Така че ще съм мнооого благодарен ако помогнете
    ALFA ROMEO GT 2.0 Selespeed '06

Първоначално публикувано от Lazik Покажи съобщение
    Здравейте,
    днес ходих при един познат за проверка на компютъра и като се стигна до диагностика на скоростите се показаха слените две грешки. Ще съм благодарен ако ме посъветвате какво може да направя ? Колата е Алфа ГТ 2.0 бензен.

Скорости модел: CFC208FV2

Грешка 1: P1742 Датчик за диапазона на избор - нарушение на функциите.

Грешка 2: P1818 Контрол на предавките - нарушение на функциите.

Това са нещата а причината да отида е, че по време на движение изписва selespeed malfunction ! Включва на 2-ра предавка. И за да се оправи трябва да натиста минуса 2 пъти или да изгася от контакт и пак да запаля.

Така че ще съм мнооого благодарен ако помогнете
    Добре че си сложил номерата на грешките че иначе описанието им е тотално грешно Тези грешки могат да бъдат породени от състоянието на самите датчици и/или връзките към тях, също е възможно поради износване на вилки да се появят такива грешки
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Възможна ли е да се износят вилките на 70000 км?

Comment

Първоначално публикувано от Lazik Покажи съобщение
        Възможна ли е да се износят вилките на 70000 км?
        Ти защо вярваш, че е на 70 000 км?
        Може, всичко може да стане
        Знаеш ли кой е карал колата преди теб? Не!

Както и да е ... Бобо ти е подсказал какво да направиш, преди да се притесняваш за изкривени вилки

п.с. И аз се чудих как може на 45 000 км ЕГР-а да се запуши с 1 кг лайна, но Mury го чисти и може да каже колко го разкисва
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
          Добре че си сложил номерата на грешките че иначе описанието им е тотално грешно Тези грешки могат да бъдат породени от състоянието на самите датчици и/или връзките към тях, също е възможно поради износване на вилки да се появят такива грешки
          Какво е виновен човека че алфадиаг-а е куцо преведен
          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
          sprint tropheo
          155/1.8
          156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
            Какво е виновен човека че алфадиаг-а е куцо преведен
            Той на английски е ташак представям си преведен
            sigpic
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Уф-фффффф тегава работа.....

А къде да проверя датчиците ???

Comment

Извади буксите и ги почисти и напръскай с контактен спрей. До сега не съм виждал повреден датчик (ако не е направено умишлено). Предполага се лош контакт. Направи същото и с голямата букса до акумолатора. P1818 TRANSMISSION NEUTRAL SAFETY SWITCH SHORT CIRCUIT TO BATTERY, ще рече , че губи маса. При 147 , замасяването е до радиатора, под десният фар. Виж къде е при теб, че при 147 е хронично заболяване това. При лоши връзки, е нормално да ти набие P1742 (грешка в сензорите за положение на вилките).
                Ако не се оправи, ей тука пише , кога минава в "safe mode" , като при теб. Действаш по метода на изключването

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
                  Извади буксите и ги почисти и напръскай с контактен спрей. До сега не съм виждал повреден датчик (ако не е направено умишлено). Предполага се лош контакт. Направи същото и с голямата букса до акумолатора. P1818 TRANSMISSION NEUTRAL SAFETY SWITCH SHORT CIRCUIT TO BATTERY, ще рече , че губи маса. При 147 , замасяването е до радиатора, под десният фар. Виж къде е при теб, че при 147 е хронично заболяване това. При лоши връзки, е нормално да ти набие P1742 (грешка в сензорите за положение на вилките).
                  Ако не се оправи, ей тука пише , кога минава в "safe mode" , като при теб. Действаш по метода на изключването
                  Аз пък съм виждал повредени датчици и то не веднъж
                  sigpic

Comment

селеспиид

Здравеите и аз като пове4ето колеги имам проблеми сас селеспиида, карам 147-ца 2.0 тс селеспиид. проблеми доста, по4вам ги, зна4и като карам на 2-ра запо4ва да мига на таблото двоиката и показва 4е сам на задна а карам на втора, като превклиу4а на следва6тата предавка некои път дори не сменя а само пи6ти селеспиид фаилур и така. другиа проблем е 4е като тругна да паля двигатела не вурти стартера все едно се е вклиу4ил имобилаизера, и трябва да хитрувам бутам на 1-ва и пали,са6то така което ме дразни сутрин на студен двигател като паля тругнали да карам ведна по4ва да глъхне и подска4а. 2001-ва модел. сега да кажа какво съм правил по нея: по4истих вси4ки букси по нея главно около робота сас контакт клинер, ефекта бе6е невероятен вси4ко стана перфектно без сутре6ното палене и това сас имобилаизерското палене. ОБАЧЕ след 2 дена всичко стана пак по старому, и така. ходих на диагностика в сервиз на алфа и от там ми казаха че проблема бил двигател и скорости не комуникирали. казаха ми 4е трябва да я оставя за седмица поне че да видят от каде е проблема.

Като за втори пост се оттърваш от наказание за неграмотно писане и неуважение към езика, но за в бъдеще се постарай да не се налагат забележки. Писането по този начин отблъсква хората от четене а с това вероятността да ти дадат съвет и отговор неимоверно намалява.
                    Last edited by fiore; d.m.y г., 15:18.

Comment

Аз пък като човек който няма проблем със селеспийда ти казвам че се лъжеш че повечето имат проблеми. Просто тези които нямат- не пишат.( Това беше отклонение от темата)
                      Малко трудно ти разбрах какво обясняваш, поради начина по който пишеш. Но в крайна сметка- Колата може да не върти сутрин заради ниско налягане в системата. Това може да се дължи на помпата. Ако помпата ти е заминала върти с по ниски обороти докато позагрее. От непостоянното налягане може да ти се изписват и грешките. Това с почистването на буксите е добри но не е достатъчно.
                      В кой сервиз си ходил? Провериха ли Помпата? Изчистиха ли записаните грешки в компютъра? Какви бяха записаните грешки?
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Всички описани проблеми, идват от грешна информация за положението на предавките (а колата не пали, тъй, като стартера върти САМО, когато е на N, но явно към него се подава друго инфо)
                        Щом бърка четни с четни (2,4,R) или нечетни с нечетни (1,3,5) смени си датчика , който седи отгоре най-отзад на робота ( точно под помпата на ABS-a) и нещата ще се оправят.( Ако бърка четни с нечетни (1-ва с 2-ра или 3-та с 4-та или обратното, сменяш тоз пред рейката) Погледни и състоянието на масата ( на вертикалната колонка до радиатора под десният (пасажерският) фар).
                        ПП: Датчика може да се разглоби и да се отремонтира, но трябва да се пипа внимателно. Иначе отиваш и си поръчваш за TPS на пунто .

И трите датчика са еднакви, така , че можеш да го размениш с тоз на съединителя, но не мисля, че ще можеш да тръгнеш, ако е твърде дефектен.

Comment

Ако е датчик, мисля че имам останали още от стар робот. мога да ти дам да пробваш
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                          X